„Gamink sveikiau!” projekto sklaida

Kovo mėn. 28-tą bei balandžio mėn. 11-tą dienomis įvyko antrieji projekto „Gamink sveikiau!” mokymai.
Džiugu, kad mokymų grupėje turėjome nemažai aktyvių vaikinų, kurie vedini didelio smalsumo norėjo įgauti daugiau žinių gaminant karštus patiekalus iš kokybiškų maisto produktų. Vos prasidėjus mokymams dalyviai labai greitai gavo pagrindinę praktinę pamoką apie tai, koks svarbus komandinis darbas gaminant karštus patiekalus, ir kaip svarbu ypač atidžiai klausyti pagrindinio virtuvės komandos vedlio. Tik atsakingai pasiskirstę ir suplanavę užduotis bei žinodami patiekalų gamybos seką, galime gauti skanius patiekalus, o lėkštėje juos tinkamai paserviravę prieš akis turėsime apetitą keliantį paveikslą. 
Buvo visko, bet su ilgametę praktinę gamybos patirtį turinčios mokymų lektorės pagalba visus patiekalus išgelbėjome bei gardžiai suvalgėme. Svarbu paminėti, kad dauguma dalyvaujančių tokio pobūdžio projekte save išbando patį pirmą kartą. 

Lektorė pasidžiaugė, kad dalyvių tarpe buvo tikrai ne vienas vaikinas, kuris turėjo stiprų praktinį pagrindą maisto gamyboje. Jos nuomone, galime drąsiai daryti išvadą, kad jaunimui virtuvė ir kokybiškas maistas nėra taip jau svetima kaip dauguma galėtų pagalvoti.
Įgyvendinant šį projektą pirmiausiai keliame tikslą, kad mokymų metu dalyviai būtų supažindinami su sveikos mitybos principais.  Mokymų turiniui parenkame mums įprastus kasdieniškus ir daugumai mėgstamus patiekalus. Vėliau sudedamąsias dalis bei gamybos procesą koreguojame taip, kad pagamintas jis taptų kaip galima sveikesnis. Taip gaminome ir šių mokymų metu. Šį kartą gaminome Tika masala patiekalą, jautienos juosteles su daržovėmis, vištienos sparnelius kinietiškai, tortiliją-picą, žuvies kapotukus bei vištienos suktinuką. 

Apžvelgiant mokymuose gautas žinias dalyviai vis minėjo, kad per šį trumpą laiką įgavo tikrai daug supratimo apie patiekalų gamybą bei reikalingos ir svarbios kasdienybėje praktiškai pritaikomos patirties. Džiaugiamės tuo ir linkime kiekvienam kuo daugiau eksperimentuoti virtuvėje, remiantis sveikos mitybos principais.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas